Ayetel Kürsi duası Kur'an-ı Kerim'de yer alan Bakara Suresi’nin 255. ayeti kerimesidir. Faziletleri en büyük ayetleri arasınd ailk mesaj yer alır ve ayetlerin efendisi olarak nitelendirilmektedir. Hadis kaynaklarında da Ayetel Kürsi duası faydaları ile ilgili önemli bilgiler bulunmaktadır. Günümüzde onun namazın okunur. Her türlü nazardan, felaketten, hastalıktan korunmak için de günün her saatinde okunmaktadır. Ayetel Kürsi okunuşu Arapça ve Türkçe anlamı en çok araştırılan konulardan birisidir. Ayetel Kürsi ezberle, dinle ve oku başlığı altından merak tüm parçalı ulaşabileceksiniz. Ayetel Kürsi duası okunuşu dinle, Arapça Türkçe oku ve Diyanet meali ayrıntılarda yer alıyor. İşte Bakara Suresi’nin 255. ayeti olan ayetel kursi okunuşu ile ilgili tüm ayrıntılar!
Ayetel Kürsi duası Kur'an-ı Kerim'de bulunan en faziletli ayetlerden bir tanesidir. Bakara Suresi'nin 255. ayeti kerimesidir. Ayetel Kürsi duası faziletleri ile ilgili birçok hadi kaynağında önemli bilgiler yer almıştır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Ayetel Kürsi'yi ayetlerin efendisi olarak nitelendirmiştir. Günümüzde her namazın ardından okunmaktadır. Kazadan, beladan, hastalıktan ve nazarlardan korunmak için de okunur. Ayetel okumak, tecvitli dinlemek, anlamı faydaları öğrenmek, ezberlemek için doğru yerdesiniz. Ayetel Kürsi Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı yer alıyor. Ayetel Kürsi dinle, oku ve ezberle! İşte Ayetel Kursi duası okunuşu Diyanet meali!
Ayetel Kürsi Duası Arapça Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
255- Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,
lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, erkekler zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,
ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,
velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,
velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.
Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
255- Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima kalıcı, daima duran,
bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.
Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Önlerinde ve arkalarında neler var.
Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.
O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucak etmiştir. Onun ikisini görüp gözetmek,
ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.
Ayetel Kursi Duası Dinle
Ayetel Kürsi, Kur'an- Kerim'in en faziletli ayetlerinden birisidir. Bu kadar birçok kişi bu ayeti ezbere bilmek ister. Ezberlemenin yanı sıra tecvitli olarak en doğru şekilde okuyabilmek isteyen kişiler ise Ayetel Kürsi dinle başlık ile araştırmalar yapar. Ayetel Kürsi duasını aşağıdan tecvitli hali ile dinleyebilirsiniz.
Ayetel Kürsi Faziletleri Nelerdir?
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) şöyle buyurdu;
İlim sana olsun ey Eba Münzir, Canım Kabza-i Kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, muhakkak Ayet-el Kûrsi'nin bir dili ve ikide dudağı vardır ki, Arş'ın direğinin yanında Melik-i (Müteâl olan Allah-u Teâlâ Hazretlerini) takdis eder (O'na Tazimde bulunur.)
Kim, onun farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Cennete girmekten onu ancak ölüm erkekler. Onun kim onu yatacağı zaman okursa, Allah-u Teâlâ kendi evinde, komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir.
Bakara Sûresinde bir Ayet vardır ki Kur'ân ayetlerinin efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde öğrenilirsa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kûrsi'dir.
Kim farz namazın arkasında Ayet-el Kûrsi'yi okursa, diğer namaza kadar Allah zimmetinde olur.
Her kim Ayet-el Kûrsi'yi ve Bakara Sûresinin sonunu sıkıntılı (kederli) anlık okursa ALLAH ona yardım eder.
Sen Ayet-el Kûrsi'den neredesin? O bir yemek veya katık üzerine öğrensa mutlaka Allah o yemek ve katığın bereketini çoğaltır.
Bu ayetin içinde İsm-i Âzam (Allah'ın en yüce ismi) bulunmaktadır.
Ayet-el Kürsi, Kuran'ın dörtte biri (1/4) dir.
Her şeyin bir zirvesi vardır. Kuran'ın en yüksek noktası da Bakara Suresidir. Onun içinde bir ayet vardır ki, o da Ayet-el Kürsi'dir. Şeytan, Bakara Suresinin okunduğunu duyduğu evden çıkar gider.
Onun kim farz namazının peşinden Ayet-el Kürsi'yi okursa, onun cennete girmesine ölümden başka bir engeli yoktur; Ölünce cennete girer.
Onun kim farz namazın peşinden Ayet-el Kürsi'yi okursa, o kimsenin ruhunu bizzat azamet ve ikram sahibi Allah alır. Onu (bu sureyi her namazın arkasından) okumaya ancak sıddık veya abid devam eder.
Bir mümin beş vakit namazın arkasından Ayet-el Kürsi'yi okursa, Allah-u Teala harp meydanında şehit olan Nebilerin canını bildiğini gibi, bu müminin canını da kendi kudret eliyle alacaktır.
Kur'an'ın zirvesi Bakara Suresidir. Ondaki ona ayetle birlikte seksen melek inmiştir. Ayet-el Kürsi Arş'ın altından çıkarılmış ve Bakara suresine eklenmiştir.
Ayetel Kürsi Faydaları Nelerdir?
Âyetü'l-kürsî'nin fazileti bazı hadislerde Hz. Peygamber Kur'an'da en büyük âyetin Âyetü'l-kürsî oldugunu (Müslim, "Müsâfirîn", 258; Ebû Dâvûd, "Ṣalât", 352, "Ḥurûf", 1), yatağında girerken okuyan kimseyi Allah koruyacağını ve şeytanın ona yaklaşamayacağını (Buhârî, "Vekâlet", 10), bu âyetin içinde Allah'ın en yüce isminin görüşünü (Müsned, VI, 461) ve Kur'an âyetlerinin efendisi oldugunu (Tirmizî, "Feżâʾilü'l-Ḳurʾân", 2) haber vermiştir. Rivayet tefsirlerinde yer alan bazı hadislerde de Âyetü'l-kürsî'yi okuyana Allah'ın hemen bir melek göndereceği, ertesi güne kadar bu meleğin onun iyiliklerini yazacağı ve kötülüklerini sileceği, farz namazların arkasından onu okuyanın da öldüğü zaman cennete gireceği ifade edildi. Bu hadislerde işaret edilen fazileti sebebiyledir ki Âyetü'l-kürsî namazların sonunda genellikle okunan bir âyettir. Aynı inançla namaz aynı okunan âyetler arasında yer alır.
Âyetü'l-kürsî hakkında daha çok "Tefsîru âyeti'l-kürsî" adıyla yazılmış müstakil tefsir risâleleri de vardır (meselâ bk. Süleymaniye Ktp., Lâleli, nr. 1864/2; Serez, nr. 4015/1; Şehid Ali Paşa 314/2; Râşid Efendi, no. 50; Pertev Paşa, no. 621/2; Fâtih, no. 167, 5340/20; Esad Efendi, no. 3415/4, 3665/10).
Yorumlar